Фаховий акселератор «Енергетика і автоматика в умовах «зеленого» переходу»

Магістранти спеціальності 151 Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології разом з викладачами кафедри автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій 8 червня 2022 року взяли участь у фаховому акселераторі «Енергетика і автоматика в умовах «зеленого» переходу», який був організований за підтримки директором ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України Віктором Каплуном та компанією «482.solutions».

Спікер вебінару проектний менеджер Євген Мерзляков ділився своїм досвідом щодо формування актуальних R&D напрямів при розробленні програмних продуктів для ринку енергетичних послуг.

Цікава дискусія виникла між спікером та Валерієм Мартинюком, завідувачем кафедри автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій Хмельницького національного університету. Професійний діалог стосувався умов роботи університетської дахової сонячної електростанції, її умов функціонування на паралельну роботу із зовнішньою мережею, особливостями управління перетоками електроенергії для формування оптимального електроспоживання будівель навчальних корпусів.

Від студентів та викладачів кафедри автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій хочу висловити подяку директору ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України Віктору Каплуну та компанію «482.solutions». за надану освітню можливість та співпрацю у підготовці магістрів за спеціальністю Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології.

Валерій МАРТИНЮК
доктор технічних наук, професор,
завідувач кафедри автоматизації та
комп’ютерно-інтегрованих технологій