12 вересня – всесвітній День програміста та першокурсника факультету ІТ

12 вересня на 256-й день року в Україні відзначають День програміста. В цей день вітають людей, які змінюють цей світ із використанням програмного коду. Немає, мабуть, жодної сфери життя, яка би обходилась без використання ІТ-технологій: це і медицина, комерція, бізнес, автоматизація технологічних процесів та їх веб-візуалізація, «розумні» будинки, «розумні» виробництва та ін. Важливість цієї професії, без сумнівів, є високою.

Факультет інформаційних технологій на чолі з деканом Тетяною ГОВОРУЩЕНКО 12 вересня відзначили день програміста. І вже стало традицією на нашому факультеті в цей же день відзначати і День першокурсника. Студенти першокурсники кафедри автоматизації, комп’ютерно-інтегрованих технологій та робототехніки на чолі із куратором Денисом МАКАРИШКІНИМ відвідали святково-інформаційний захід.

Із привітальним словом виступили декан факультету Тетяна ГОВОРУЩЕНКО, голова ради молодих вчених та студентів факультету Ольга ПАВЛОВА, заступник декана з наукової та міжнародної роботи Сергій ЛИСЕНКО, голова студентської ради Валерія ШВАЙКО, члени студентської ради, представники ГО «ІТ-кластер м. Хмельницького» та ІТ-компаній м. Хмельницького Сергій ЯЦИШЕН, Дмитро КІТ, Андрій ГАРМАТЮК, Олександр ГАЛИЦЬКИЙ, Петро БЛАЖУК, більшість з яких є випускниками факультету, а Дмитро КІТ є випускником, а тепер і викладачем, кафедри АКІТтаР за сумісництвом. Гості надали практичні рекомендації щодо вибору свого напрямку у ІТ, розповіли про власний досвід у цій сфері, розіграли багато подарунків.



Декан факультету Тетяна ГОВОРУЩЕНКО та гості свята побажали першокурсникам успіхів у навчанні!